Palazzo Emilio

Några mil söder om Göteborg i ett trivsamt villa område har Jennie och Christian Bäckman skapat ett unikt hem för sin familj. Palazzo Emilios design är modern och internationell med många unika detaljer som skapar värme och harmoni.

För Corso Studios har det varit spännande och utvecklande att hjälpa Jennie och Christian i processen att skapa sitt dröm hem.

Kristina från Corso Studios berättar om sina tankar kring processen.
Jennie och Christian är väldigt medvetna kunder med stor erfarenhet av att bygga hus. Tillsammans har de förmågan att vara visionära i sitt skapande, samtidigt som Jennie och Christian själva kan omvandla det visionära till praktisk funktionalitet.”

corso studios emilio palazzo

Corso Studios roll i processen har varit att som bollplank hjälpa till att förstärka och bevara husets unikitet. Palazzo Emilio har många fina materialmöten, där rå betong möter mörkt trä. Huset har också en fin rymd, vilket Jennie och Christian har förstärkt med ribbade paneler och innedörrar från golv till tak. För att ytterligare förstärka rymden har Palazzo Emilio inga lister i huset. Christian har visat sin skicklighet och precision i sitt arbete, det ser vi i de listlösa fina mötena vid golv, väggar och tak. Jennie och Christian har också lyckats fint med en harmonisk och enhetlig färgsättning av huset som framhävs med en funktionell och fin belysning från Occhio.

Corso Studios delaktighet i projektet startade med husets hjärta, köket. Vi valde modellen Artex från Poliform för att skapa en ”centerpiece” i form av en köksö. Detaljer som fasade kanter på luckorna med infrästa linjer, indragna socklar och en bänkskiva med fasade kanter skapar en illusion av en svävande kloss. En solid möbel som ger fin uppsikt och kontakt med övriga huset, samtidigt som det döljer funktioner av alla de slag. Högskåpen är frilagda och inmålade i en dovt elegant varmgrå nyans, för att dölja inbyggnads skåp för kyla och vin som är från Gaggenau. Högskåpen blir en fin kontrast till och framhäver köksön med luckor i spessart oak. Träluckorna ger en fin värme mot de övriga grånyanserade ytorna på golv, väggar och tak. Bänkskivan i marmor, Poliforms Brown Stone, tillför mjukhet, dynamik och elegans.

I anslutning till köket valde Jennie och Christian en matsals grupp från Poliform, i samma finish som ön, ett runt Concorde bord samt stolar ”Grace”. Det runda bordet är en härlig kontrast till övriga huset som mestadels besår av raka linjer. Runda bord ger också en intim och familjär känsla.

Som ni kan se nedan har Corso Studios fått förtroendet att leverera många vackra produkter i detta projekt. Det jag känner blev lite extra bra är skjutdörrs partierna från ADL. Ribbade skjutglaspartier som både döljer kontoret och walk-in, men som samtidigt ger dig en liten hint om vad som finns innanför. Tillsammans med de höga innerdörrarna samt de ribbade träväggarna blir det en oerhört vacker miljö.

Kristina berättar vidare att hon både blivit inspirerad och imponerad av Jennie och Christian. Dels för deras passion för modern internationell design och dels för Christians kunskap kring byggnation. Palazzo Emilio är fortfarande under utveckling och idag arbetar Christian tillsammans med Kristina på Corso Studios.

Vill ni se mer av Jennie och Christians hem? Spana in deras Instagram här.

Till Emilio Palazzo har Corso Studios levererat
– Kök, Poliform Artex.
– Vitvaror, Gaggenau & Bora.
– Möbler, Poliform & De Padova.
– Mattor, producerade av CC-Tapis.
– Badrumskommod, Salvatori.
– Belysning, Occhio.
– Skjutdörrar, ADL.
– Bokhylla och kontorsförvaring, Poliform.
– Tvättstuga, Poliform.
– Garderober, Poliform.

Fotograf: James Silverman

corso studios emilio palazzo

Fler bilder från projektet

Rulla till toppen

Jag vill bli kontaktad

Oavsett om du har en eller flera tomter där du ska bygga nytt eller om du vill renovera om köket, badet eller förvaringsytorna hemma, finns vi här för dig att hjälpa dig genom hela processen. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.
Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.