Casa Fiore

I det här projektet är vi hemma hos en familj med ett stort intresse för design. Familjen bor några mil söder om Göteborg, i ett område som växte fram på tidigt 90-tal. Här trivs familjen fantastiskt bra, men har under många år längtat efter ett nytt hus. Ett hus att skapa från grunden och utforma utifrån familjens nuvarande livsstil. Dock vägde trivseln i området tyngre och familjen beslutade sig för att bo kvar. Utifrån det befintliga husets förutsättningar skulle nu istället ett nytt hem växa fram – familjens nya drömboende.

Familjen är globetrotters och Corso Studios uppdrag blev att skapa ett varmt och modernt hem med sköna umgängesytor, i internationell design. För att kickstarta projektet åkte familjen och Corso Studios tillsammans ner till Italien och besökte Corso Studios leverantörer i området kring Milano. Det visade sig vara otroligt givande och många val och prioriteringar kunde göras redan tidigt i projektet.

1. corso studios hemma hos casa fiore i göteborg, där vi renoverat poliform kök, renoverat salvatori badrum och planerat vardagsrum. (1)
corso studios hemma hos casa fiore i göteborg, där vi renoverat poliform kök, renoverat salvatori badrum och planerat vardagsrum.
Familjen har ett stort umgänge och älskar att arrangera middagar, fester och mys och det blev därför naturligt att börja med köket. Här önskade familjen en härlig känsla med hög mysfaktor, där passionen för vin och matlagning gärna fick ta plats och synas. Man ville också att köket på ett naturligt sätt skulle flöda ut mot uteplatsen där man gärna grillar på sommaren. Valet föll på Poliforms köksmodell Artex med spessart oak. En viktig komponent i köket är också vitrinskåpet EGO-DAY från Poliform

“Familjens övergripande önskemål i projektet var att sudda ut tydliga rumsgränser och för att skapa ett naturligt flöde integrerade vi därför rummen med varandra” – Kristina Linnér

Kristina berättar:
– Vi valde att skapa en lugn bas, så intrycksfri som möjligt. Vi målade därför väggar och tak i samma färg. Golvet lades delvis om och behandlades efter slipning, i en enhetlig brun ton. Vi valde även att mjuka upp hörnen i alla rum med skira gardiner, i samma tonalitet som vägg och tak.

Här står en ljus Bristol-soffa från Poliform, med välvda armstöd, blev ett naturligt val för att behålla stillheten. För att förhöja elegansen i hemmet har vi en CC-tapis matta i silke, Poliforms Mad Chair och deras bord, Soori, i bronzad finish. Bredvid soffan står två små Concorde-bord i spessart oak.

I läshörnan, diagonalt från soffan, valde familjen Poliforms Santa Monica Lounge och läslampan Occhios Sento Lettura i svart, med finishen matt gold.

3. corso studios hemma hos casa fiore i göteborg, vardagsrum Poliform, Bristol Soffa, Mad Chair, CC-tapis och Concorde bord Poliform Göteborg
3. corso studios hemma hos casa fiore i göteborg, vardagsrum Poliform, Bristol Soffa, Mad Chair, CC-tapis och Concorde bord Poliform Göteborg
Kristina fortsätter – Bredvid vardagsrummet finns en liten tv-hörna som förgylls av en blå Bristol schäslong. Till denna miljö valde familjen ett Tibrecka-sidobord med en topp i Brun Emperador Marble. Mattan Oldie kommer från CC-tapis, som vävts med en marinblå nyans på väven, tillsammans med den naturliga ljusa och mörka ullen från Nepal.

I gästtoaletten ville familjen ha en dov och rå känsla som poppar.

– Salvatoris sten Pietra D’Avola är en av våra favoriter, menar Kristina. Stenen har mörka tonaliteter och tar fint upp resterande toner i hemmet. Här valde vi Salvatoris Adda Cube, i ribbad valnöt, och blandare från Vola, i borstad mattsvart. Och vi renderade såklart upp förslaget åt familjen så att de fick se hela badrummet innan det stod färdigt, berättar Kristina. 

2. corso studios hemma hos casa fiore i göteborg, salvatori badrummet i pietra d'avola. Corso Studios Badrumrenoveringar i Göteborg
corso studios hemma hos casa fiore i göteborg, där vi renoverat poliform kök, renoverat salvatori badrum och planerat vardagsrum. (1)

På ovanvåningen ligger familjens masterbad med en ångdusch i nisch med snedtak.

– Här valde vi Salvatoris Silk Georgette i två olika texturer, honed på golv och i dusch samt Bamboo, bakom kommoden. Kommoden kommer från Agape i modellen Evo med Ottocento top. Vi valde även att placera accessoarer från Agapes Sen-serie och ett litet bord, Onda från Poliform, här, beskriver Kristina.

Fotograf: James Silverman

Produkter som Corso Studios har levererat till Casa Fiore

Kök:
Poliform – Köksmodell Artex
Köksmaskiner: Gaggenau
Poliform – Ventura Barstol
Vardagsrum
Samtliga produkter från Poliform
Bristolsoffa
Soori soffbord
Mad Chair
Concorde sidobord
CC-Tapis matta
Santa Monica Lounge
Bristol Lounge
CC-Tapis Oldie
Tribecka bord
Occhio Sento Lettura
Gästtoalett
Salvatori
Pietra D’Avola Honed
Adda Cube med ribbad valnöt i Pietra D’Avola.
Blandare och tryckplatta från Vola.
Master
Salvatori
Silk Georgette Honed
Silk Georgette Bamboo
Agape Ottocento
Agape Sen-series
Poliform Onda

Fler bilder från projektet

Rulla till toppen

Jag vill bli kontaktad

Oavsett om du har en eller flera tomter där du ska bygga nytt eller om du vill renovera om köket, badet eller förvaringsytorna hemma, finns vi här för dig att hjälpa dig genom hela processen. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.
Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.