progetto hildur (furehs)

Progetto Hildur

När vi åker till Progetto Hildur är det en vacker sensommarmorgon, solen står fortfarande lågt och daggen ligger kvar i gräset. Längst in på en grusväg mitt i en skogsglänta har familjen vi ska besöka skapat ett fantastiskt hem. I jordnära toner harmoniserar Progetto Hildur med naturen.

En dag kom en tidigare kund in till oss på Corso Studios och berättade att de köpt en tomt. Tomten var bevuxen med tät skog, där man kunde se potentialen av en framtida lummig skogstomt med inslag av berg i dagen. Kunden, som själv är medveten och engagerad, önskade få hjälp av Corso Studios med att få till känslan och funktionen för huset på den här speciella platsen. Tillsammans gjorde vi en lista på lämpliga arkitekter. Valet landade till slut på Per Svensson, en arkitekt som Corso Studios arbetat tillsammans med i ett flertal tidigare projekt.

corsostudios-renovering-hela-hem-göteborg-portfolio-poliform-gaggenau-salvatori-hela-hem
corsostudios-renovering-hela-hem-göteborg-portfolio-poliform-gaggenau-salvatori-exklusiva-kök

Corso Studios har fått vara med och finplanera interiören, för att få fram den funktion och känsla som kunden ville uppnå. Resultatet blev Progetto Hildur, tre huskroppar som består av en storstuga med kök, lounge och master suite, en barnstuga och ett poolhus. Huskropparna sitter samman med olika slussar och omgärdar ett härligt poolområde, med naturen precis intill.
Kristina, som är partner och projektledare på Corso Studios, berättar att kunden ville skapa en jordnära känsla med materialval i naturliga toner. Ledorden för materialvalen var att de skulle vara få, hållbara och tidlösa.

Kristina berättar vidare.
– Målet var att skapa en naturlig inne- och utekänsla samtidigt som många funktioner skulle in i huset. För att bevara en genuin och hemtrevlig känsla ville vi inte arbeta med för stora huskroppar. Då huset har mycket naturligt ljusinsläpp kunde vi arbeta med en kraftfullare färgskala, för att dämpa ner husets volym. Storstugan, med sina grova takbjälkar, för tankarna till den traditionella gotländska arkitekturen. I husets master suite arbetade vi med en texturerad natursten från Salvatori på både vägg och kommod, något som ger en upplevelse av elegans och genuinitet på samma gång. Entrén är förstärkt med en fin ytterdörr och ribbor i taket, som följer med ut över uteplatsen, i material som även återfinns i de massiva trägolven.

Det bästa med Progetto Hildur, menar Kristina, är att kunden varit trogen sin vision och vågat hålla en enhetlig stil rakt igenom.

– Smakfulla detaljer har bidragit till att kundens hem blivit både funktionellt och vackert. Allt i en fin balans. 

Kristina beskriver kunden som medveten, engagerad och närvarande.

– Corso Studios roll har varit att finnas där som ett bollplank, för att hjälpa kunden nå sin vision. Många val ska göras när man bygger hus och i detta fall har kunden själv valt flera olika alternativ. Vår uppgift har varit att leda och guida dem längs vägen.

Fotograf: James Silverman

corsostudios-renovering-hela-hem-göteborg-portfolio-poliform-gaggenau-salvatori-exklusiva-badrum
corsostudios-renovering-hela-hem-göteborg-portfolio-poliform-gaggenau-salvatori-exklusiva-möbler-poliform-corsostudios-exklusiva-garderober

I Progetto Hildur kommer nedanstående produkter från Corso Studios.

Kök – Maskiner från Gaggenau

Mastersuite: stenkommod från Salvatori i finishen Silk Georgette
Blandare: Vola

Barnbad: kommod från Antoniolupi

Golv: Corsosten 90 *90 Keramiska plattor

Poolbad: Kommod från Agape

Garderober: Poliform

Möbler: Poliform Santa Monica Lounge Armchair

Fler bilder från projektet

Scroll to Top

Jag vill bli kontaktad

Oavsett om du har en eller flera tomter där du ska bygga nytt eller om du vill renovera om köket, badet eller förvaringsytorna hemma, finns vi här för dig att hjälpa dig genom hela processen. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.
Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.