Corso Studios renoverar hela hem. Poliform De Padova CC-tapis Rina Menardi. Inredningsbyrå GÖTEBORG

Villa Bianco

I ett villaområde i östra Göteborg hittar vi Villa Bianco. Här vävs husets klassiska arkitektur samman med modern och stilren design. Paret som bor här är designmedvetna och stilsäkra. Dem kom till oss på Corso Studios för att få hjälp med att bygga en bas som binder samman det vackra med det funktionella, där ägarparets sinne för detaljer skapar det där ”lilla extra”. Tillsammans med mycket värme och unika detaljer, blir Villa Bianco ett hem att verkligen trivas i.

Köket i Villa Bianco kommer från Poliform. När vi började renoveringen såg förutsättningarna lite annorlunda ut, då köket och matsalen tidigare var uppdelade i två rum. Vi började därför med att ta bort en vägg och öppnade på så sätt upp köket mot matsalen. Allt för att få ett fint ljusinsläpp och vy över matsalen och uteplatsen. Vi ville skapa ett nätt kök och valde därför att bygga in högskåpen i väggen.

Barstol: Poliform, Ventura Barstool. Kök: Poliform, Artex i spessart oak med bänkskiva i Bianco Carrara. Snacktop: Poliform, Spessart oak. Förvaringslådor: When object works. Vas: Skogsberg & Smart. Köksmaskiner: Gaggenau, Serie 400

Corso Studios - kök från Poliform hemma hos Villa Bianco. Köksrenovering kan vara enkel när Corso Studios är med och planerar. Internationell exklusiv
Corso Studios kök från Poliform. Köksrenoveringen blir enkel när Corso Studios planerar ditt hem. Exklusiva hem

Vi skapade mycket extra ljus och yta när vi tog bort väggen och integrerade matsal och kök. Vi valde att lägga samma golv som i vardagsrummet även här, för att få en fin, sammanhängande känsla.

Barstol: Poliform, Ventura Barstool. Köksö: Poliform, Artex i spessart oak med bänkskiva i Bianco Carrara. Snacktop: Poliform, Spessart oak. Förvaringslådor: When object works. Vas: Skogsberg & Smart

Corso Studios - Villa Bianco. Hos har exklusiva varumärken. Vi hjälper dig med din renovering och håller i hela processen åt dig. Kök från Poliform
Corso Studios - Villa Bianco. Hos Corso Studios finns möbler, soffor från De Padova och Poliform, mattor från CC-TAPIS och belysning från Occhio samt Catallani&Smith.

Vardagsrummet har en härlig rymd med högt i tak. Kristina berättar:

– Här ville vi låta modern och stilren design flirta med den klassiska stilen. Det är en social yta där hög sittkomfort var prio. Vi ville ge det stora rummet mycket värme med en mjuk känsla, för att bjuda in till långa härliga samtal många emellan. 

Soffor: De Padova, Flying Landscape. Soffbord: Poliform Tribeca, Spessart oak, Bianco Carrara. Matta: CC-Tapis. Lampa: Catallani&Smith Petits Bijoux. Accessoarer: Rina Menardi samt Skogsberg&Smart. 

Läshörnan är placerad mellan vardagsrummet och matsalen.

Fåtöljer: Poliform, Mad Queen Chair. Bord: Poliform, Tribeca i Spessart Oak och Bianco Carrara. 

Corso Studios - Poliform Mad Queen Chair hemma hos Villa Bianco. Vi hjälper dig med din renovering av kök och bad samt bygger din förvaring.
Corso Studios - Villa Bianco. Hos Corso Studios finns möbler, soffor från De Padova och Poliform, mattor från CC-TAPIS och belysning från Occhio. Tyg&Design

I mastersuiten ville vi skapa en mjuk och mysig känsla med mycket förvaring. Lösningen vi tog fram här var att lyfta bort sängen från väggen och skapa förvaring i sänggaveln.

Sängbord: Poliform, ICS Stool i spessart oak. Lampa: One A, JB ONE. Pall: Poliform, Jane.

Vi skapade en passage mellan sänggavelns baksida och byggde in garderober på motsatt sida. På så sätt fick vi in både funktion och stil på samma yta.

Tillsammans med paret arbetar Corso Studios för närvarande med nya delar av Villa Bianco. Vi ser fram emot att kunna visa resultatet framöver.

Förvaring: Poliform, Senzafine. Pall: Poliform, Jane. 

Corso Studios - Walk in closet från Poliform är ett exklusivt funktionellt system. Corso Studios har varumärken från de finaste italienska varumärkena. Vi hjälper dig

Fotograf: James Silverman

Fler bilder från projektet

Rulla till toppen

Jag vill bli kontaktad

Oavsett om du har en eller flera tomter där du ska bygga nytt eller om du vill renovera om köket, badet eller förvaringsytorna hemma, finns vi här för dig att hjälpa dig genom hela processen. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.
Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.